Természetes lovaglás, lókiképzés > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Természetes lovaglás, lókiképzés > 13 weboldal. Kategória leírása: Természetes lovaglás: erőszakmentes lókiképzés, Natural Horse Training vagy Natural Horsemanship módszerek és képviselőik.
Szponzorált linkek
Monty Roberts
http://www.montyroberts.com/

A természetes és erőszakmentes lovaglás képviselője Monty Roberts hivatalos weboldala.

Monty Roberts
Patt Parelli
http://www.parellinaturalhorsetraining.com/

Patt Parelli weboldala. Natural Horsemanship, Natural Horse Training. Parelli szerint nemcsak a lovakat, hanem az embereket is tanítania kell. Így alakult ki a Pat Parelli féle natural horsemanship oktatása, melyben ma már számos európai és tengerentúli kurzuson, valamint otthonunkban, DVD-ről is részesülhetünk. Pat egyik híres mottója: „Az álmok igenis megvalósulnak!”

Patt Parelli
Honza Bláha
http://www.honzablaha.cz/

Honza Bláha (Született: 1977-ben Csehországban) Pat Parelli egyik tanítványa, aki sajátos módon ötvözte a natural horsemanshipet a lovas sporttal.

Honza Bláha
Clinton Anderson
http://www.downunderhorsemanship.com/

Clinton Anderson (született: Ausztrália) saját lókiképzési módszere: Downunder Horsemanship. Ö volt az első tréner, aki heti TV műsort indított a lovak kiképzéséről. Clinton sajátos képességével áthidalja a kommunikációs szakadékot az emberek és a lovak között.

Clinton Anderson
Alexander Nevzorov
http://hauteecole.ru/

Alexander Nevzorov (NHE - Nevzorov Haute Ecole)weboldala. Célja, hogy ország-világnak bemutassa, a lovaknak nincs szüksége kantárra, zablára a kitűzött cél eléréséhez. Nem követi a többi natural horsemanship (NH) gondolatkört, sőt elhatárolódik tőlük, valamint erősen bírálja a lovassportokat és lóversenyeket.

Alexander Nevzorov
FreeHorseStyle lókiképzés - Török György
http://www.torokgyorgy.hu/

Az a lovas, aki ismeri a lóelme anatómiáját, az mindent tud. Bármit meg tud tanítani könnyedén, barátságból, szeretetből. Ha ez így sikerül, az maga a varázslat! És ezt könnyebb elérni, mint gondolnánk, csak a megfelelő tudás és a helyes hozzáállás kell hozzá. Szolgáltatások: elméleti és egyéni oktatás. A FreeHorseStyle lókiképzés alapja, hogy a lovak elméjének működését megtanulják a lovasok, ezáltal megértsék lovaik gondolkodását. Ezt elsajátítva kezelni tudnak minden viselkedési problémát, ami adódhat a ló fajtájának jellegzetességeiből, valamint a ló személyiségéből. Az elméleti oktatást végzettek már részt vehetnek egyéni oktatáson is.

FreeHorseStyle lókiképzés - Török György
Természetes lovaglás
http://hu.wikipedia.org/wiki/Term%C3%A9szetes_lovagl%C3%A1s

A természetes lovaglás (természetes lókiképzés, angolul: natural horsemanship) olyan szemléletmódot jelent, amely a lovaglásban - versenyzési szakágtól és stílustól függetlenül - a ló természetes ösztöneire és ménesbeli viselkedésére épített kommunikációra törekszik. Alapvető célkitűzése, hogy a lovat együttműködő partnerként kezelje, és erőszakos kényszerítő eszközök nélkül érje el, hogy a ló önként fogadja el a lovas irányítását.

Természetes lovaglás
Pataky Kata - Monty Roberts instruktor
http://www.patakykata.hu/

Monty Roberts instruktorként célom és feladatom a lovasok megismertetése Monty erőszakmentes módszerével, minél több ló és lovas hozzásegítése a Join-Up (Csatlakozás) élményéhez, valamint a bizalmon és megértésen alapuló kapcsolat eléréséhez és ápolásához. Ennek érdekében tanfolyamokat szervezek, bemutatókat tartok és minden erőmmel az erőszakmentesség hirdetésén, népszerűsítésén fáradozom. Pataky Kata az erőszakmentes lókiképzés és bánásmód Monty Roberts által kidolgozott képzésének egyetlen magyar okleveles oktatója. Iskoláját Amerikában, az "igazi Suttogónál" végezte el 2008. és 2010. között. A Monty Roberts-módszer hazai oktatása 2010. szeptemberében kezdődött.

Pataky Kata - Monty Roberts instruktor
Michael Peace
http://www.thinkequus.com/

Michael Peace - Problem Horse Trainer. Think Equus website. Fiatal és problémás lovak szakértője, szakembere. A lovakkal való tapasztalata vezetett az "Equus-filozófiájának" a kialakulásához és nagyon fontosnak tartja, hogy az emberek megtanuljanak a lovak módján gondolkodni, és fordítva.

Michael Peace
Lovak kiképzése: bizalom és zűrzavar
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovaglas-lovassportok/lovak-kikepzese- ...

Ha kialakul a bizalom, válaszol az utasításokra, de ha nem, csak egy reakciót kapunk a lótól. Egy tudatos választ kapni természetesen sokkal jobb, mint egy reakciót. Képezd a lovadat szakszerűen és érd el, hogy megbízzon benned. Ahhoz hogy kialakíts egy bizalmi kapcsolatot, meg kell határozz egy jutalmazó rendszert és kölcsönös tiszteletre kell törekedj.

Lovak kiképzése: bizalom és zűrzavar
Fiatal Szabadidomítók Közössége
http://www.fiatalszabadidomitok.hu/

2011 májusában Tászler Melinda egy közösségi oldalon létrehozott egy kicsi, ám folyamatosan bővülő csoportot. A tagok különböző személyiségek voltak, különböző helységekből származtak, azonban egy közös dolog volt bennük, amely minden kötélnél erősebben tartotta őket össze: mindannyian lótulajdonosok/lószeretők voltak, akik máshogy néztek a lovakra, és hittek elveikben. Tisztelettel, szeretettel, nem csak egy sporttársra, vagy közlekedési eszközre. Jelenleg tízen vagyunk, célunk, hogy megismertessük a hazai lovas világgal a mi lovas világunkat, a lovak gondolkodását, nyelvezetük megtanulásának módját, és ennek sikeres használatát a mindennapokban.

Fiatal Szabadidomítók Közössége
Lovak rossz szokásai
http://www.menek.hu/index.php?oldal=oldal&o=lovak_rossz_szokasai

Rossz szokásoknak azokat a viselkedési formákat nevezzük, amelyeket a házállatok, köztük a ló, az emberi környezetben vesznek fel, és amelyek mind az állatra, mind az emberre, illetve a környezetre károsak. A rossz szokások legtöbbjét az alapvető viselkedési formákat nem ismerő ember vagy nem megfelelő környezet okozta unalom vált ki. A következőkben a leggyakrabban előforduló rossz szokásokat ismertetjük.

Lovak rossz szokásai
Natural Horsemanship
http://www.fiatalszabadidomitok.hu/index.php/natural-horsemanship/horsemen

Kétezer évvel ezelőtt, már Xenophon is rájött arra, hogy a lóval való bánásmód kulcsa a megfelelő kommunikáció. Megtanulni, hogyan értessük meg magunkat lovunkkal, a természetes lókiképzés (natural horsemanship) alapja.

Natural Horsemanship
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209