Magyar lovaskultúra, ménesek > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyar lovaskultúra, ménesek > 15 weboldal. Kategória leírása: Magyar lovaskultúra, méneseink, lovas hagyományőrzés.
Szponzorált linkek
Bábolna Nemzeti Ménesbirtok
http://www.babolnamenes.hu/

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. dióspusztai ménesében közel négy évtizede folyik az angol telivér lovak tenyésztése. A bábolnai versenylovak nem csak Magyarországon, de az európai pályákon is kiváló eredményekkel öregbítették hírnevüket.

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok
Magyar Derby (galopp)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Derby_%28galopp%29

A Magyar Derby Magyarországon is a legrangosabb galopp verseny, de az ügető szakág egyik kiemelkedő versenyét is "derby" jelzővel illetik. Az első versenyeket a Kincsem Park építése miatt 1921-től kezdődően Alagon, 1925-től pedig a felépült Kincsem Parkban rendezték, illetve rendezik napjainkban is.

Magyar Derby (galopp)
Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
http://www.menesgazdasag.hu/

Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad honlapja. Lipicai és Gidrán lovak.

Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Magyar Huszár
http://www.magyarhuszar.hu/

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség weboldala.

Magyar Huszár
Gyulaffy László Hagyományörző Bandérium
http://www.csobancvar.hu/

A Csobánc Váráért Alapítvány keretein belül működik a Gyulaffy László csobánci várkapitány nevét viselő Hagyományőrző Bandérium, tagjait talpas és lovas vitézek alkotják. A Bandérium célja a XVI. – századi katonai hagyományok ápolása. Feladatunknak tekintjük a korhű fegyverzet és viselet bemutatását, a tábori élet felelevenítését, országos és nemzetközi rendezvényeken való megjelenést.

Gyulaffy László Hagyományörző Bandérium
Méneseink
http://www.lovasok.hu/index.php?i=259

Méneseink bemutatása: A vásárhelyi Aranyági ménes, a Furioso-North Star fajta főménese. Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, Hortobágyi Kht. Mátai Ménes, Mezőhegyesi Ménesbirtok, Szilvásváradi ménesgazdaság, Bugaci Ménes és Kisbéri ménes.

Méneseink
Nemzeti Lovarda
http://www.nemzetilovarda.hu/

Nagy múltú intézményünk szeretettel várja a lótartókat, lovagolni vágyókat és látogatóit az év minden napján. Üde zöld színfolt vagyunk a milliós világváros szivében, dísztermünkkel, parkunkkal és közel 1 hektáros szabad gyepfelületünkkel nemcsak lovas társadalmunkat szolgáljuk, hanem nagyobb családi vagy vállalati rendezvényeknek is ideális körülmények között tudunk otthont adni.

Nemzeti Lovarda
Magyar lovaskultúra
http://www.lovasok.hu/index.php?i=252

A magyar nép lovas történelme, lovas hagyományai. Huszárok, lovasíjászok, csikósok, ménesek és magyar lófajták, érdekességek.

Magyar lovaskultúra
Bábolna és ménesei
http://www.lovaselet.info/menesbemutatok/babolna-es-menesei.html

Méneseket bemutató sorozatunkban ezúttal Bábolnára látogattunk, ahol két éve alakult meg a Nemzeti Ménesbirtok Kft., a tenyésztői munka biztos hátterét jelentő gazdasági társaság. A Bábolnán hallottak szerint mind az arab lovakra, mind az angol telivérekre sikerekkel kecsegtető jövő vár.

Bábolna és ménesei
Ménesbemutató: Dióspuszta
http://www.lovasok.hu/index.php?i=24961

Hazánk egyik legrégebbi és legjelentősebb angol telivér ménesét 1910-ben Jaross Andor alapította a Tata melletti dombokon elterülő Dióspusztán. Jaross Andor a ménest az olasz Riccardo Cellának adta el, majd az I. világháború után Dióspuszta újra magyar tulajdonosé lett.

Ménesbemutató: Dióspuszta
A magyar lótenyésztés őskora
http://www.lovasok.hu/index.php?i=20292

Lótenyésztésünk története szoros összefüggésben áll nemzetünk történelmével: amikor hatalmas és katonailag erős volt az ország, lótenyésztése is magas fokon állott. Amikor viszont a lóállomány mennyiségében csökkent, minőségében leromlott, ugyanakkor az ország hadiereje is aláhanyatlott. A hadsereg legerősebb, legfontosabb és hosszú időkig kizárólagos fegyverneme a lovasság volt, különösen a magyaroknál.

A magyar lótenyésztés őskora
Jász Lovas Bandérium
http://jaszlovasbanderium.fw.hu/

A bandérium több mint 10 éve járja az országot és Európát. Legyen az bármilyen ünnepség, megemlékezés vagy felvonulás, az a rendezvény ahol mi megjelenünk biztosan emlékezetes marad. A bemutatókat maximálisan 10-12 fősre szoktuk vállalni, ezek csak a lovas huszárok. A bemutatóra igény szerint készülünk, van saját ágyúnk, különféle karusszelekkel, harci bemutatókkal és ügyességi játékokkal szórakoztatjuk a közönséget.

Jász Lovas Bandérium
50 éves a Szilvásváradi Lipicai Ménes
http://www.lovaselet.info/menesbemutatok/50-eves-a-szilvasvaradi-lipicai-men ...

A közelmúltban ünnepelte a Szilvásváradi Lipicai Ménes létrejöttének 50. évfordulóját. Az ünnepi alkalomból Dallos Andort, a ménes vezetőjét kértük, kalauzolja el olvasóinkat a magyar lipicaitenyésztés egykori és jelenlegi, sikerekben gazdag történetében.

50 éves a Szilvásváradi Lipicai Ménes
Tradíció és nyitottság a Hortobágyon
http://www.lovaselet.info/menesbemutatok/tradicio-es-nyitottsag-a-hortobagyo ...

Az, hogy a közelmúltban a Hortobágy a világörökség része lett, mégpedig a "kultúrtáj" kategóriában, elválaszthatatlan az itt élő ember alkotótevékenységétől, hiszen ő formálta olyanná a környezetet, amilyennek azt ma látjuk, és amelyhez szervesen hozzátartozik a ló is.

Tradíció és nyitottság a Hortobágyon
Töki Huszár és Lovas Hagyományörző Társaság
http://www.tok.hu/egyesueletek/144

Célja a lótartás és a fegyverviselés nemes hagyományainak, az ezekhez tartozó erkölcsös, tisztes viselkedés megőrzése, ápolása. Tagjai heti rendszerességgel edzenek: gyakorolják a kardforgatás, a bajvívás fortélyait, a hagyományokhoz kötődő táncok lépéseit, továbbá lovas ügyességi gyakorlatokat végeznek.

Töki Huszár és Lovas Hagyományörző Társaság
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209