Lovak és művészet > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lovak és művészet > 14 weboldal. Kategória leírása: Lovak a művészetben, lovas portrék, festmények, szobrok, lovas versek, irodalmi művek.
Szponzorált linkek
Megvásárolható lovas festmények
http://www.lovasok.hu/lovasbolt/index.php?cPath=128

Megvásárolható lovas festmények a lovasok.hu webáruházában.

Megvásárolható lovas festmények
Lovas idézetek
http://www.netorian.hu/kategoria/52

Lovas, lovakról szóló idézetek - Netorian idézet gyűjtemény.

Lovas idézetek
Magyar Lovas Színház Komárom
http://www.lovasszinhaz-komarom.hu/

A lovas színház egy megvalósult álom, mely az ember, a művészet és a ló elválaszthatatlan egységét hivatott létrehozni. Pintér Tiborral külön utakon indultunk el térben és időben egyaránt, mégis egyszerre értünk ugyanoda, ahhoz az egyedülálló művészeti kifejezésmódhoz, amit lovas színháznak neveznek. Szerencsés adottságok birtokosai lehettünk mindketten. Egyik részről, Pintér Tibor színész diplomája, lovastudása, és az általa vezetett Sziget Színház művészeinek társulata. Másik részről a három évtizednyi lótenyésztő és lovas versenyzői tapasztalatom, valamint a tulajdonomban lévő történelmi múltú komáromi lovarda, ami otthona a színháznak.

Magyar Lovas Színház Komárom
Lovasgrafika
http://lovasgrafika.hu/

Lovat rajzolni valódi kihívás, hisz nem könnyű feladat a papíron tökéletesen visszaadni harmonikus lényüket, anatómiájukat. Mi mégis megpróbáljuk alkotásaink által halhatatlanná tenni őket és ezáltal közvetíteni a belülről fakadó szépséget, nemességet, érzékenységet, kecsességet, vagy néhol éppen robosztus termetüket, erejüket. Munkánk fontos részét képezi a Magyarországon elfogadott és tenyésztett lófajták egy-egy kiemelt példányának fotó- illetve grafikai sorozatban való megörökítése. Kiállítás-sorozatunkkal szeretnénk valami igazán maradandó értéket nyújtani a lovat kedvelő embereknek, a gyermekeknek szóló kiállítás-sorozatunkkal pedig a felnövekvő nemzedék számára. A lovasgrafika.hu szakterülete továbbá az egyedi és személyes lovas grafikák készítése, portrékészítés lovakról, lovas arculattervezés, kiadványok, weboldalak, bannerek, kiállítási- és autódekorációk tervezése és kivitelezése. Buruncz Anikó (dtp specialist, grafika, fotó) és Barkóczi József képzőművész.

Lovasgrafika
Benedek Eszter festményei
http://www.benedekeszter.hu/

Benedek Eszter honlapja. Élethű lovas festmények, grafikák.

Benedek Eszter festményei
Muity Marinka - Festő, grafikus
http://www.marinka.hu/

Ez az oldal saját lovas rajzok, lovas festmények, lószerszámok bemutatására született, és találhatsz néhány személyes lovas fotót is saját és más lovakról. Az oldalon található néhány eladó lovas grafika és festmény, ezen kívül rendelésre bármilyen technikájú lovas képet, egyedi kötőféket, kantárt vagy szárat is szívesen készítek.

Muity Marinka - Festő, grafikus
Irodalmi lovak
http://www.lovasok.hu/index.php?i=1745

Lovas mesék, történetek, lovas versek, idézetek, viccek, lovas szólások, közmondások, fejtörők, nyelvtörők, lovas dalok, könyvek.

Irodalmi lovak
Kaszkadőr Lovas Színház
http://lovasjatekok.fw.hu/

Lovagi torna - Kaszkadőr Lovas Színház. 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy a hazai közönséget is megismertesse a magyar lovas kultúra egyik olyan ágával, amit addig csak a mozikban és TV-ben láthatott. A színház társulata fellép az ország nagyobb fesztiváljain, rendezvényein és külföldi színházakban, az ország legjobb lovas kaszkadőrei részvételével, akik nemzetközileg elismert filmekben bizonyították tudásukat, mint pl. a Trója, Mennyei királyság, Nagy Katalin, Napóleon, Kleopátra stb... Szabadtéri színházuk Nagyvázsonyban, a Völgy Parkban található, ahol az előadások nyáron zajlanak június és augusztus között.

Kaszkadőr Lovas Színház
Művészek
http://www.lovaselet.info/muveszek/muveszek/

Ebben a rovatunkban olyan művészeket mutatunk be, akik valamilyen formában kötődnek a lóhoz. Festik, rajzolják, kőbe és bronzba mintázzák, vagy éppenséggel fel is ülnek a hátára. Úgy gondoljuk, a Lovasélet olvasóitól nem áll távol a művészet világa, így joggal bízhatunk abban, hogy a művészeket és munkásságukat bemutató sorozatunk értő szemekre és lelkekre talál. Rovatunk nem titkolt célja egyúttal az is, hogy a művészek és alkotásaik bemutatásával segítsük olvasóinkat családtagjaik, üzleti partnereik megajándékozásához való ötletadással.

Művészek
Libischné Zsóka lószőrékszer készítő
http://www.friweb.hu/libischnezsoka/

Libischné Zsóka Mesterremek- és Gránátalma-díjas lószőr és szaruékszer készítő mester.

Libischné Zsóka lószőrékszer készítő
Lovas idézetek - menek.hu
http://www.menek.hu/index.php?oldal=oldal&o=lovas_idezetek

"Nem az a nagy tréner, aki rá tudja venni a lovat arra, hogy megtegyen valamit. A nagy tréner arra veszi rá a lovat, hogy meg akarja tenni azt a valamit."...

Lovas idézetek - menek.hu
Lovak a művészetben
http://www.menek.hu/index.php?oldal=oldal&o=lovak_a_muveszetben

Barlangrajz: Ősló, Csontváry Kosztka Tivadar: Sétalovaglás a tengerparton, Salvador Dalí: A boldog unikornis, Eugene Delacroix: Lovat nyergelő arab, Villámlástól megrettent ló, Donatello: Gattamelata lovas szobra, Feszty Árpád: A magyarok bejövetele...

Lovak a művészetben
Baranyai Márta festményei
http://www.cork-painting.hu/hu/festmenyek/lovak-almenu

Baranyai Márta festményei - Korábbi munkáim fő motívuma a ló, mely az emberi testtel együtt a képzőművészeti alkotások örök témája ősidők óta. Nem a vadság, szilaj erő, az izmok feszülése hangsúlyozódik, hanem a finom vonalak, a lovak külső és belső harmóniájának megjelenítése. Itt is felfedezhető néhány munkámon a barlangfestmények kőtöredékeit idéző hangulat, és színvilág. Festményeimen a lovakat individuumként - embertől és környezetétől függetlenül - kötelékektől, szerszámoktól mentesen érzelmeiket felszínre hozva örökítettem meg.

Baranyai Márta festményei
Lovak a mitológiában
http://westernhorse.mindenkilapja.hu/#/html/18207279/render/lovak-mitologiaban

A mitológiában rengeteg lóval találkozhatunk... Vannak varázserővel bírók, vagy egyszerűek, jók, és gonoszok, szelídek, vagy vadak, és még sorolhatnám. Most egy kis ismertető következzen ezekről a varázslatos lovakról. Pegazus, Kentaur, Egyszarvú...

Lovak a mitológiában
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209