Lósport, lovaglás, lovassport > Parasport, lovasterápia, gyógylovaglás > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lósport, lovaglás, lovassport > Parasport, lovasterápia, gyógylovaglás > 5 weboldal. Kategória leírása: Értelmi sérültek, fogyatékkal élők lovas sportja. Parasport, lovasterápiák, gyógylovaglás.
Szponzorált linkek
Lovasterápia és parasport bemutatása
http://www.lovasok.hu/index.php?i=245

A ló és a lovaglás hatásainak tudatos, tervszerű, kontrollált felhasználása a megelőzés, a gyógyítás, a fejlesztés és a nevelés céljából a sérültek, károsodottak, fogyatékosok, illetve egészségükben veszélyeztettek életminőségének javítására.

Lovasterápia és parasport bemutatása
Magyar Parasport Szövetség Lovas Szakága
http://www.mes-parasport.hu/index.php/szakagak/lovaglas

A Magyar Parasport Szövetség jogelődje a Magyar Értelmi Fogyatékosok Sportszövetsége (MÉS) 1992-ben alakult, 1999-től kiemelkedően közhasznú szervezetként működik. Versenyzőink a korábbi években képviselték Magyarországot a Paralimpián, az értelmi fogyatékos sportolók világszövetsége (INAS-FID) által rendezett Világ-,- és Európa bajnokságokon valamint a rájuk vonatkozó speciális világjátékán a Global Games-en. A lovas szakág jelenlegi felállásban 2007. januárjától kezdte el munkáját.

Magyar Parasport Szövetség Lovas Szakága
Suttogó Lovasterápiás Egyesület
http://www.lovasterapia.eu/

A Suttogó Lovasterápiás Egyesület azzal a céllal alakult, hogy a lovakkal való kapcsolat által segítsen a lelki gondokkal vagy magatartási problémákkal küzdőknek, a hátrányos helyzetűeknek, és a fogyatékkal élőknek, legyenek akár gyermekek vagy felnőttek. Fontosnak tartjuk, hogy ők is megismerhessék a lovakat, részt vállalhassanak a lovassport adta örömökből és kihívásokból. A hippoterápia a neurofiziológiai gyógytorna egy speciális formája, mely a lépésben vezetett ló hátának ritmusos, háromdimenziós lengéseit használja fel, és segítségével lehetőség adódik a központi idegrendszeri eredetű bénulások és izomtónus eltérések, extrapyramidális mozgászavarok, koordinációs- és egyensúlyzavarok, valamint egyes mozgásszervi és izombetegségek kezelésére.

Suttogó Lovasterápiás Egyesület
Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért
http://www.sorilovi.hu/

Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület weboldala. Munkacsoportunk több éves együttműködése után szükségesnek ítéltük tevékenységünk szervezettebb formába történőöntését, így 2003 nyarán megalakítottuk a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesületet, illetve egy saját lovas helyszín üzemeltetésébe kezdtünk, ahol céljaink kompromisszumok nélkül véghez vihetők.

Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért
Értelmi sérültek lovas sportja
http://www.lovasok.hu/index.php?i=26097

Magyarországon 1992. óta működik a Magyar Parasport Szövetség. Az értelmi sérültek lovas sportja komplex fejlesztés. Specialitása, hogy a cél eléréséhez, a lovaglás elsajátításához teljesen eltérő az alkalmazandó módszer.

Értelmi sérültek lovas sportja
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209