Lósport, lovaglás, lovassport > Öttusa > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lósport, lovaglás, lovassport > Öttusa > 4 weboldal. Kategória leírása: Öttusa, amely öt sportágból (lovaglásból, vívásból, lövészetből, úszásból és terepfutásból) áll.
Szponzorált linkek
Öttusa - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96ttusa

Az öttusa összetett versenysport, amely öt sportágból (lovaglásból, vívásból, lövészetből, úszásból és terepfutásból) áll össze. Modern pentatlonnak is nevezik. A versenyek lebonyolítása lehet egyéni, csapat- vagy váltóverseny jellegű.

Öttusa - Wikipédia
Magyar Öttusa Szövetség
http://www.pentathlon.hu/

A Magyar Öttusa Szövetség hivatalos weboldala. Hírk, információk, versenyek.

Magyar Öttusa Szövetség
Alba Volán Öttusa szakosztály
http://www.albavolanottusa.hu/

A székesfehérvári öttusa régi múltra tekint vissza, bár világraszóló sikerei jó másfél tizednyi időre tehetők. Na persze, ehhez kellettek a jó alapok, a régmúlt idők kiváló munkája is.

Alba Volán Öttusa szakosztály
Az öttusa
http://www.lovasok.hu/index.php?i=1995

A 19. században egy fiatal francia lovassági tisztnek sürgős üzenetet kellett a célba juttatnia. Végiglovagolt az egyenetlen terepen, ellenséges vonalakon át, míg valaki kivont karddal útját nem állta. Párbajban legyőzte ellenfelét, de közben egy másik ellenséges katona kilőtte alóla a lovat. Miután egy lövéssel leterítette ezt a katonát is, a tiszt futva folytatta útját. Végül egy vad folyót átúszva, átadta a fontos üzenetet. A legenda szerint így született meg az öttusa.

Az öttusa
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209