Lósport, lovaglás, lovassport > Lovasíjászat > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lósport, lovaglás, lovassport > Lovasíjászat > 6 weboldal. Kategória leírása: A lovasíjászat a lovaglás és az íjászat együttes alkalmazása.
Szponzorált linkek
A Kassai Lovasíjászat honlapja
http://www.lovasijaszat.hu/

A Kaposmérő mellett található Kapos-völgy ad otthont a Kassai Lovasíjász Iskolának. Minden hónap első szombatján - időjárástól függetlenül - nyílt napot tartanak, ahol az iskolával való megismerkedés mellett az íjászképzésbe is felvételt lehet nyerni a megfelelő követelmények teljesítése mellett. Lovasíjász felszerelések: íjak, ruházat, ajándék...

A Kassai Lovasíjászat honlapja
Lovasíjász központok
http://vilagszovetseg.lovasijaszat.hu/vilagszovetseg/index.php?module=static ...

Lovasíjász központok Magyarországon és külföldön. Térképes kereső, a központok rövid bemutatása, elérhetőségeik.

Lovasíjász központok
Lovasíjászat - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lovas%C3%ADj%C3%A1szat

A lovasíjászat a lovaglás és az íjászat együttes alkalmazására utaló tevékenység. A történelem során elsősorban a lovasnomád nagyállattartó népekre jellemző sajátságos harcmodorhoz köthető. Napjainkra megszakítás nélkül nem maradt fenn sehol a világon (csak Japánban és Koreában), de lelkes újrafelfedezőknek köszönhetően sportként és hagyományok felelevenítéseként az utóbbi évtizedekben ismételten terjedőben van, különösen a magyarok lakta területeken.

Lovasíjászat - Wikipédia
Karahun Örökségvédelmi Alapítvány
http://www.karahun.hu/

Karahun Örökségvédelmi Alapítvány - Lovasíjászat. Ősmagyar hagyományőrző nyereg, hagyományőrzés, szakirodalom.

Karahun Örökségvédelmi Alapítvány
A lovasíjászatról
http://www.lovasok.hu/index.php?i=1987

Az ősmagyarok mindennapjainak részét képezte a lovaglás és a harc. Folyamatosan képezték magukat törzsi vadászatok, játékok és versengések alkalmával. A magyarok szinte összenőttek szívós, kicsiny lovaikkal, oldalra és hátrafelé is kiválóan nyilaztak. A nyílharc után tömör harcvonalba fejlődtek, és vágtában rohanták meg az ellenséget...

A lovasíjászatról
Az íjász útja
http://www.ijaszutja.hu/

Az íjász útja - Lovas-íjász harcművészet. Az Íjász Útja Iskola tagjai azt a tanítást vallják magukénak, amely a középkori kun-mameluk íjász kézikönyvekben található. Elsősorban Taybugha mestert próbálják követni. Úgy gondoljuk, hogy a mai magyar íjászok is sokat tudnának tanulni ezektől a mesterektől, mint a sztyeppe nomád eredetű lovasaitól, akik a legmagasabb szintre tökéletesítették harcmodorukat és így értelmezve, közelebb állna szívükhöz bármely más hagyományos íjász stílusnál. Ha felkeltette érdeklődését az íjászat, és a lovasíjászat régi formáját gykorló iskolánk szellemisége, tekintse meg az oldalunkon található írásokat, és tegye fel kérdéseit tanitónknak, Cozmei Mihálynak személyesen.

Az íjász útja
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209