Lósport, lovaglás, lovassport > Dámalovaglás > Ló, lovak - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lósport, lovaglás, lovassport > Dámalovaglás > 5 weboldal. Kategória leírása: Dámalovaglás, féloldalas lovaglás hagyománya.

lo.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Magyar Dámalovas Egyesület
Magyar Dámalovas Egyesület
http://damalovasegyesulet.hu/

Egyesületünk alapítva: 2003 Novemberében, Gödöllői székhellyel. A dámalovaglásnak Európa-szerte nagy hagyományai vannak, a szomszédos Ausztriában vagy- egy kicsit távolabbra tekintve Franciaországban, Hollandiában, sőt Ausztráliában és az USA-ban is működnek dámalovas szövetségek. Rendszeresen tartanak kosztümös bemutatókat és versenyeket bizonyítva azt, hogy a mai Lovas világból sem veszett ki a régi időkre jellemző elegancia.

damalovasegyesulet.hu
A dámalovaglás
A dámalovaglás
http://www.lovasok.hu/index.php?i=1312

A XIX. sz. elején Erzsébet királyné honosította meg nálunk és ekkor élte reneszánszát a féloldalas lovaglás. Az akkori hölgyek meg akarták őrizni a nőiességüket a lovon is, ezért hosszú szoknyában ültek fel. Az elegancia megőrzése és praktikus okokból kellett változtatni a nyereg szerkezetén. Kialakult jobb és bal oldalas női nyereg is, de a bal oldalas ülés terjedt el.

www.lovasok.hu
Dámalovas Bemutató - Molnár Andrea
Dámalovas Bemutató - Molnár Andrea
http://www.youtube.com/watch?v=YBle6woL0PY

Dámalovas Bemutató - Molnár Andrea (Side Saddle Dressage) Dámalovas előadás latin zenére. Spanyollépéssel, tűzugrással és egyéb cirkuszi trükökkel.

www.youtube.com
Dámalovaglás története
Dámalovaglás története
http://www.lolovak.eoldal.hu/cikkek/szakagak/damalovaglas.html

A dámanyerget a XII. század környékéről eredeztetik (pusztán a fennmaradt írások alapján) Egyiptomból, illetve a Közel-Keletről. Két századdal később Anna királynő előszeretettel használt dámanyerget az utazáshoz, ezzel meghonosította országában is. Az akkori dámanyergek jellemzője volt, hogy egy kényelmes karosszékhez hasonlóan széles ülőfelületük volt, valamint kartámasz résszel is rendelkeztek. A hölgyek lába a ló azonos oldalán lógtak le.

www.lolovak.eoldal.hu
Elegancia lóháton
Elegancia lóháton
http://www.lovasok.hu/index.php?i=9815

A Töki Huszár és Lovas Hagyományőrző Társaság 2000-ben alakult, néhány lelkes lovas közreműködésével. Céljuk a huszár hagyományok ápolása és továbbadása a fiatal korosztálynak. Mára már kibővült a csapat lelkes női tagokkal is, akik a dámalovaglás eleganciájával egészítik ki a huszárok bemutatóit. A hölgylovasok látványos lovas elemekkel fűszerezett változatos karüsszelt adnak elő, mely önálló műsorszámként is megállja a helyét.

www.lovasok.hu
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5180