Lósport, lovaglás, lovassport > Dámalovaglás > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lósport, lovaglás, lovassport > Dámalovaglás > 5 weboldal. Kategória leírása: Dámalovaglás, féloldalas lovaglás hagyománya.
Szponzorált linkek
Magyar Dámalovas Egyesület
http://damalovasegyesulet.hu/

Egyesületünk alapítva: 2003 Novemberében, Gödöllői székhellyel. A dámalovaglásnak Európa-szerte nagy hagyományai vannak, a szomszédos Ausztriában vagy- egy kicsit távolabbra tekintve Franciaországban, Hollandiában, sőt Ausztráliában és az USA-ban is működnek dámalovas szövetségek. Rendszeresen tartanak kosztümös bemutatókat és versenyeket bizonyítva azt, hogy a mai Lovas világból sem veszett ki a régi időkre jellemző elegancia.

Magyar Dámalovas Egyesület
A dámalovaglás
http://www.lovasok.hu/index.php?i=1312

A XIX. sz. elején Erzsébet királyné honosította meg nálunk és ekkor élte reneszánszát a féloldalas lovaglás. Az akkori hölgyek meg akarták őrizni a nőiességüket a lovon is, ezért hosszú szoknyában ültek fel. Az elegancia megőrzése és praktikus okokból kellett változtatni a nyereg szerkezetén. Kialakult jobb és bal oldalas női nyereg is, de a bal oldalas ülés terjedt el.

A dámalovaglás
Dámalovas Bemutató - Molnár Andrea
http://www.youtube.com/watch?v=YBle6woL0PY

Dámalovas Bemutató - Molnár Andrea (Side Saddle Dressage) Dámalovas előadás latin zenére. Spanyollépéssel, tűzugrással és egyéb cirkuszi trükökkel.

Dámalovas Bemutató - Molnár Andrea
Dámalovaglás története
http://www.lolovak.eoldal.hu/cikkek/szakagak/damalovaglas.html

A dámanyerget a XII. század környékéről eredeztetik (pusztán a fennmaradt írások alapján) Egyiptomból, illetve a Közel-Keletről. Két századdal később Anna királynő előszeretettel használt dámanyerget az utazáshoz, ezzel meghonosította országában is. Az akkori dámanyergek jellemzője volt, hogy egy kényelmes karosszékhez hasonlóan széles ülőfelületük volt, valamint kartámasz résszel is rendelkeztek. A hölgyek lába a ló azonos oldalán lógtak le.

Dámalovaglás története
Elegancia lóháton
http://www.lovasok.hu/index.php?i=9815

A Töki Huszár és Lovas Hagyományőrző Társaság 2000-ben alakult, néhány lelkes lovas közreműködésével. Céljuk a huszár hagyományok ápolása és továbbadása a fiatal korosztálynak. Mára már kibővült a csapat lelkes női tagokkal is, akik a dámalovaglás eleganciájával egészítik ki a huszárok bemutatóit. A hölgylovasok látványos lovas elemekkel fűszerezett változatos karüsszelt adnak elő, mely önálló műsorszámként is megállja a helyét.

Elegancia lóháton
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209