Lófajták > Shagya arab > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Shagya arab > 4 weboldal. Kategória leírása: Magyar lófajta: Shagya arab bemutatása, információk.
Szponzorált linkek
Shagya-arab
http://hu.wikipedia.org/wiki/Shagya-arab

A shagya-arab őshonos magyar lófajta, amelyet a 32/2004. (IV. 19.) OGY határozat nemzeti kinccsé nyilvánított. Ez a melegvérű lófajta a bábolnai és a radautzi ménes által tenyésztett arab lófajta és különböző nemzetek zárt törzskönyve alapján továbbtenyésztett változata. Arab jellegű, egy kissé tömegesebb fajta. Színe általában szürke, de sárga, pej, fekete is előfordul. Bottal mért marmagassága 155-160 cm. Élénk vérmérsékletű, szelíd, jóindulatú természetű, a tanulékony és könnyűen kezelhető. Hátaslóként és fogatlóként is bevált.

Shagya-arab
Fajtaismertető - Pelsonius Ménes Kereki
http://www.pelsonius.hu/site/fajtaismerteto_shagya.php

A Shagya-arab az arab fajtajelleget magán hordozó, de a telivér arabnál tömegesebb, nemes, arányos, elegáns ló. Feje száraz, nemes, ék alakú, széles homlokkal, kiemelkedő szemboltozattal, kint ülő, sötét színű, értelmet sugárzó szemekkel, finom orrcimpákkal, melyek izgalmi állapotban szinte négyzetszerű alakot öltenek. Pelsonius Ménes Kereki - Arab Telivér és Shagya Arab lovak.

Fajtaismertető - Pelsonius Ménes Kereki
A Shagya arab
http://www.lovasok.hu/index.php?i=9397

A Shagya arab, Magyarország fajtáinak egyike. Ezt a fajtát nagy becsben tartják mind a magyarok, mind a külföldiek. Kiváló hátasló, híres a minőségéről. Arab jellegű és a XIX. századból származik. 2004.-ben OGY határozat értelmében nemzeti kinccsé nyilvánítva. A fajta nevét az alapító mén nevéből kapta. 1836-ban Shagya a 160 cm-es szürke mén Szíriából érkezett bábolnára, és vele kezdődött meg a fajta tenyésztése.

A Shagya arab
Shagya-Arab, az ideális hobbiló
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/shagya-arab-lo-h ...

Ha a méret nem elsődleges szempont, akkor a shagya-arab ideális hobbiló. Szépsége, intelligenciája, kezelhetősége, keménysége teszi azzá.

Shagya-Arab, az ideális hobbiló
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209