Lófajták > Quarter Horse > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Quarter Horse > 6 weboldal. Kategória leírása: Quarter Horse a vadnyugat lova. Az Amerikai Egyesült Államok legősibb lófajtája. Az egyik legnépszerűbb lófajta a világon.
Szponzorált linkek
AQHA
http://www.aqha.com/

AQHA - American Quarter Horse Association - Hivatalos weboldal.

AQHA
Quarter horse - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Quarter_horse

A Quarter Horse valószínűleg az Amerikai Egyesült Államok legősibb lófajtája. Az egyik legnépszerűbb lófajta a világon. Az Egyesült Államokon kívül mintegy 40 országban megtalálható. A ménestörzskönyvében mintegy 4 millió állatot tartanak számon. A vadnyugat lovát, ismertebb nevén a „négyszázas lovat” (Quarter Horse), a 18. század végén az amerikai Virginia államban kezdték el tenyészteni. Tenyésztésénél a honi pónikat keresztezték az angol telepesek által behozott versenylovakal. Quarter Horse története, jellemzői, képek.

Quarter horse - Wikipédia
A Quarter Horse története
http://www.westerninfo.hu/aquarterhorsetortenete.html

westerninfo.hu - A Quarter Horse (QH) Észak-Amerikában kitenyésztett lófajta, amit fajtatiszta tenyésztési eljárással, esetenként angol telivérrel való cseppvérkeresztezéssel tenyésztenek. A Quarter ló neve a negyed mérföldes lóversenyből (quarter mile race) származik. Ez egy kb. 400 méteres rövidtávfutó versenyt takar, amely két versenyló között dől el. A negyed mérföldes verseny az Egyesült Államokban már a XVIII. század közepén is igen közkedvelt volt. A kezdeti időszakból maradt ránk Steel Dust legendája.

A Quarter Horse története
Quarter Horse
http://www.lovasok.hu/index.php?i=9231

A quarter horse az Amerikai Egyesült Államok első hivatalos lófajtája. Tenyésztését nem igazán tudatosan kezdték el. Az első amerikai telepesek lovakkal dolgoztak a mezőgazdaságban, valamint lóháton is közlekedtek. Gyakran versenyeztették lovaikat, ki tud előbb célba érni negyed mérföldön, innen a fajta neve (quarter = negyed). Törzskönyvezésükre azonban csak sokkal később került sor.

Quarter Horse
Quarter Horse - Fajtastandard
http://www.westerninfo.hu/fajtastandard.html

Quarter Horse - Fajtastandard. Erősen izmolt, harmonikus felépítésű, 150-160 cm marmagasságú hátas típusú ló. Színváltozatok, fehér jegyek, tenyésztési irányzat.

Quarter Horse - Fajtastandard
Tenyésztési irányzat
http://www.westerninfo.hu/tenyestesiiranyzat.html

Az alapító lovak megtestesült „szabványos típusok”, mint a régi, igazi munkalovak. Cow Horse: Gyakran szoros rokonságban vannak az alapító lovakkal. A cowhorse gyors, atletikus, rendkívül gyors reakciókészséggel rendelkező ló, amelyek különösen alkalmasak a cutting és a working cow horse versenyszámokra. Hihetetlen érzéke van a marhákkal való munkához! Reining lovak: Atletikus, viszonylag kistermetű, könnyen képezhető, rendkívüli hajlammal rendelkező lovak. Halter lovak: Különösen korrekt és gyönyörű lovak, amelyek igen közel állnak az ideális Quarter Horse-hoz. Pleasure és hunter lovak: Alkalmasak trail, western riding vagy horsemanship versenyszámokra is.

Tenyésztési irányzat
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209