Lófajták > Pónik, kislovak > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Pónik, kislovak > 12 weboldal. Kategória leírása: Póni- és kislófajták ismertetése. Törpeló, miniló információk.
Szponzorált linkek
Einstein, a világ legkisebb lova
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/a-vilag-legkiseb ...

A kis tarka csődör 2010. április 22-én született. Testtömege 2,2 kiló, magassága 35,56 cm. Mindezek ellenére Einstein a törpeség semmilyen jelét nem mutatja, az előző rekord képviselőjével ellentétben. Az eddigi világrekordot egy 3.3 kilós lovacska, Thumbelina tartotta.

Einstein, a világ legkisebb lova
Dales póni - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dales_p%C3%B3ni

A dales póni egy póniló fajta, amely Angliából, Kelet-Penninenből származik, Észak-Yorkshire és Northumberland, valamint Durham vidékéről. Genetikai öröksége a Fell pónilóéval azonos, ezért sok közös vonásuk van, de nem azonosak.

Dales póni - Wikipédia
Megszületett a világ egyik legkisebb lova Nyíregyházán (videó)
http://www.youtube.com/watch?v=llefTBIWk6w

A Falabella a világ legkisebb lófajtája, magassága ritkán haladja meg a 78 centimétert. Ritka faj, csak néhány ezer személy birtokolja az egész világon.

Megszületett a világ egyik legkisebb lova Nyíregyházán (videó)
Welsh póni - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Welsh_p%C3%B3ni

A Welsh póni melegvérű lófajta származási helye eredetileg Wales, de az Egyesült Államokban is tenyésztik. A kelta időkig nyúlik vissza a welsh pónik története. A brit szigetekre érkező kelták magukkal hozták keleti vérű lovaikat, amelyek az itteni észak-atlanti pónikkal keveredtek. A zord klímájú walesi tartományban az időjárásának viszontagságai egyre ellenállóbakká, szívósabakká tették az itt élő apró termetű lovakat.

Welsh póni - Wikipédia
Póni fajták
http://www.loeladas.hu/ponik/

A póni 120 cm marmagasságot el nem érő, a kis ló pedig 120-144,3 cm közötti marmagasságú lovat jelent. Shetlandi póni, Welsh, Izlandi, Falabella, Highland, Riding póni...

Póni fajták
Shetland póni
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/shetland-poni-lo ...

Elangolosodott skót. A klasszikus póni-típus jellegzetes képviselője, amely a viharos, zord északi szigetekről származik. Manapság leginkább hobbiállatként tartják, alacsony marmagasságának köszönhetően gyerekeknek ideális. Az Angliához tartozó Shetland-szigetekre a vikingek vagy normannok közreműködésével került, eredetileg ugyanis Skócia északi részéről származik.

Shetland póni
Minifarm
http://www.minifarm.tv/

Minifarm.tv, mini állatokkal: mini póni, mini malac, törpe tyúk és a többiek. Filmek, videók, életképek, póni kaland. Csoportos családi kirándulások.

Minifarm
SHEPOSZ
http://www.sheposz.hu/

Egyesületünk (SHEPOSZ - Shetlandi Minipóni Tenyésztők Országos Szakmai Egyesülete) 2006. augusztusában alakult. Célunk shetlandi minipónik tenyésztése, minél szélesebb körű megismertetése, bemutatók rendezése, és bekapcsolódni a már elindult gyógyászati (lóterápia) magyarországi programokba. Sok szeretettel várjuk Önöket a magyar Alföldön, Jászkarajenőn található lovasfarmunkon. Látogassanak meg minket és tekintsék meg minishetlandi pónitenyészetünket!

SHEPOSZ
Vikingek lova: Norvég fjord póni
http://www.darazskevero.hu/apc/

A ma létező ló- és pónifajták közül talán egyik sem hasonlít annyira az ázsiai vadlóra, mint a fjord póni, bár annál arányosabb és nemesebb felépítésű. Homloka széles, tekintete élénk, kifejező, orrnyílásai tágak. Nyaka izmos, rövid, martájéka nem kifejezett. Sörényét gyakran vágják holdsarló alakúra. (Apc Vadászház)

Vikingek lova: Norvég fjord póni
Törpelovak, mini lovak
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/szelektiv-tenyes ...

A törpelovak régen munkaállatok voltak, manapság azonban házi kedvencekké váltak, sőt, vakok vezetésére is használják őket. Gondos odafigyeléssel egészen kisméretű miniatűr lovakat tenyésztettek ki. A világ legkisebb lova mindössze 43,2 cm magas volt. A miniatűr lovak azonban legtöbbször kétszer ekkorák. Ez az icipici ló (aki a Thumbelina nevet kapta) még a saját fajtájában is törpének számított és a törpenövés, mint genetikai rendellenesség komoly egészségügyi problémákkal jár.

Törpelovak, mini lovak
Izlandi póni
http://www.lovasinfok.hu/izlandi_poni

xIzland szigetén alakult ki ez a fajta. Ősei a Tarpán és a Fjord, melyek a IX. században kerültek a szigetre az első telepesekkel, majd elszaporodtak. Idegen hatása szinte nincs is, mivel 930-ban, az államalapítással egyidejűleg, megtiltották az idegen lovak szigetre való behozatalát.

Izlandi póni
Welsh B póni tenyészet - Berkes Tanya
http://www.berkestanya.hu/ponitenyesztes.html

Minőségi Welsh B pónitenyésztés a gyermeklovassport és a fogathajtás számára. Tenyésztésük a Póni- és Kislótenyésztők Országos Egyesületével együttműködésben zajlik. Gazdaságunk Észak-Magyarországon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Tiszaújvárostól 3 km-re, Sajóörös külterületén a Tisza és a Sajó árterén fekvő magasabb területen helyezkedik el.

Welsh B póni tenyészet - Berkes Tanya
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209