Lófajták > Pónik, kislovak > Ló, lovak - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Pónik, kislovak > 12 weboldal. Kategória leírása: Póni- és kislófajták ismertetése. Törpeló, miniló információk.

lo.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Einstein, a világ legkisebb lova
Einstein, a világ legkisebb lova
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/a-vilag-legkiseb ...

A kis tarka csődör 2010. április 22-én született. Testtömege 2,2 kiló, magassága 35,56 cm. Mindezek ellenére Einstein a törpeség semmilyen jelét nem mutatja, az előző rekord képviselőjével ellentétben. Az eddigi világrekordot egy 3.3 kilós lovacska, Thumbelina tartotta.

www.haziallat.hu
Dales póni - Wikipédia
Dales póni - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dales_p%C3%B3ni

A dales póni egy póniló fajta, amely Angliából, Kelet-Penninenből származik, Észak-Yorkshire és Northumberland, valamint Durham vidékéről. Genetikai öröksége a Fell pónilóéval azonos, ezért sok közös vonásuk van, de nem azonosak.

hu.wikipedia.org
Megszületett a világ egyik legkisebb lova Nyíregyházán (videó)
Megszületett a világ egyik legkisebb lova Nyíregyházán (videó)
http://www.youtube.com/watch?v=llefTBIWk6w

A Falabella a világ legkisebb lófajtája, magassága ritkán haladja meg a 78 centimétert. Ritka faj, csak néhány ezer személy birtokolja az egész világon.

www.youtube.com
Welsh póni - Wikipédia
Welsh póni - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Welsh_p%C3%B3ni

A Welsh póni melegvérű lófajta származási helye eredetileg Wales, de az Egyesült Államokban is tenyésztik. A kelta időkig nyúlik vissza a welsh pónik története. A brit szigetekre érkező kelták magukkal hozták keleti vérű lovaikat, amelyek az itteni észak-atlanti pónikkal keveredtek. A zord klímájú walesi tartományban az időjárásának viszontagságai egyre ellenállóbakká, szívósabakká tették az itt élő apró termetű lovakat.

hu.wikipedia.org
Póni fajták
Póni fajták
http://www.loeladas.hu/ponik/

A póni 120 cm marmagasságot el nem érő, a kis ló pedig 120-144,3 cm közötti marmagasságú lovat jelent. Shetlandi póni, Welsh, Izlandi, Falabella, Highland, Riding póni...

www.loeladas.hu
Shetland póni
Shetland póni
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/shetland-poni-lo ...

Elangolosodott skót. A klasszikus póni-típus jellegzetes képviselője, amely a viharos, zord északi szigetekről származik. Manapság leginkább hobbiállatként tartják, alacsony marmagasságának köszönhetően gyerekeknek ideális. Az Angliához tartozó Shetland-szigetekre a vikingek vagy normannok közreműködésével került, eredetileg ugyanis Skócia északi részéről származik.

www.haziallat.hu
Minifarm
Minifarm
http://www.minifarm.tv/

Minifarm.tv, mini állatokkal: mini póni, mini malac, törpe tyúk és a többiek. Filmek, videók, életképek, póni kaland. Csoportos családi kirándulások.

www.minifarm.tv
SHEPOSZ
SHEPOSZ
http://www.sheposz.hu/

Egyesületünk (SHEPOSZ - Shetlandi Minipóni Tenyésztők Országos Szakmai Egyesülete) 2006. augusztusában alakult. Célunk shetlandi minipónik tenyésztése, minél szélesebb körű megismertetése, bemutatók rendezése, és bekapcsolódni a már elindult gyógyászati (lóterápia) magyarországi programokba. Sok szeretettel várjuk Önöket a magyar Alföldön, Jászkarajenőn található lovasfarmunkon. Látogassanak meg minket és tekintsék meg minishetlandi pónitenyészetünket!

www.sheposz.hu
Vikingek lova: Norvég fjord póni
Vikingek lova: Norvég fjord póni
http://www.darazskevero.hu/apc/

A ma létező ló- és pónifajták közül talán egyik sem hasonlít annyira az ázsiai vadlóra, mint a fjord póni, bár annál arányosabb és nemesebb felépítésű. Homloka széles, tekintete élénk, kifejező, orrnyílásai tágak. Nyaka izmos, rövid, martájéka nem kifejezett. Sörényét gyakran vágják holdsarló alakúra. (Apc Vadászház)

www.darazskevero.hu
Törpelovak, mini lovak
Törpelovak, mini lovak
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/szelektiv-tenyes ...

A törpelovak régen munkaállatok voltak, manapság azonban házi kedvencekké váltak, sőt, vakok vezetésére is használják őket. Gondos odafigyeléssel egészen kisméretű miniatűr lovakat tenyésztettek ki. A világ legkisebb lova mindössze 43,2 cm magas volt. A miniatűr lovak azonban legtöbbször kétszer ekkorák. Ez az icipici ló (aki a Thumbelina nevet kapta) még a saját fajtájában is törpének számított és a törpenövés, mint genetikai rendellenesség komoly egészségügyi problémákkal jár.

www.haziallat.hu
Izlandi póni
Izlandi póni
http://www.lovasinfok.hu/izlandi_poni

xIzland szigetén alakult ki ez a fajta. Ősei a Tarpán és a Fjord, melyek a IX. században kerültek a szigetre az első telepesekkel, majd elszaporodtak. Idegen hatása szinte nincs is, mivel 930-ban, az államalapítással egyidejűleg, megtiltották az idegen lovak szigetre való behozatalát.

www.lovasinfok.hu
Welsh B póni tenyészet - Berkes Tanya
Welsh B póni tenyészet - Berkes Tanya
http://www.berkestanya.hu/ponitenyesztes.html

Minőségi Welsh B pónitenyésztés a gyermeklovassport és a fogathajtás számára. Tenyésztésük a Póni- és Kislótenyésztők Országos Egyesületével együttműködésben zajlik. Gazdaságunk Észak-Magyarországon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Tiszaújvárostól 3 km-re, Sajóörös külterületén a Tisza és a Sajó árterén fekvő magasabb területen helyezkedik el.

www.berkestanya.hu
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5180