Lófajták > Nóniusz > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Nóniusz > 4 weboldal. Kategória leírása: Nóniusz: magyar, védett lófajta.
Szponzorált linkek
Nóniusz - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%B3niusz_%28l%C3%B3fajta%29

A nóniusz Magyarországon, a mezőhegyesi ménesben kitenyésztett, törvényileg védett lófajta. A fajta az angol félvér jellegűek egyik legtömegesebbike. Két típusa alakult ki, a nagyobb testű, jórészt fekete mezőhegyesi, valamint a kisebb, szikárabb, többnyire pej színű hortobágyi. A sárga színű egyedeket nem törzskönyvezik. Bottal mért marmagassága 155-165 cm. Munkakészsége páratlan.

Nóniusz - Wikipédia
Nóniusz Lótenyésztő Országos Egyesület
http://www.noniuszegyesulet.hu/

A nemzeti kinccsé nyilvánított fajta tenyésztésszervezési, törzskönyvezési feladatait - kizárólagos törvényi felhatalmazással - a Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület végzi. Tagságát 400 tenyésztő és közel 650 méneskönyvi, illetve 50 előtörzskönyvi kanca alkotja. A Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület a fajta jövőjét meghatározó alapvető céljaként az évszázados tenyésztési tradíciók ápolását, a fajta egyediségének megőrzését, illetve a modern kor elvárásainak megfelelő minőség biztosítását határozta meg.

Nóniusz Lótenyésztő Országos Egyesület
Angol félvér jellegű, magyar lófajta
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/noniusz-angol-fe ...

Mezőhegyesi fajta. Angol félvér fajta, a fajtán belüli szelekció során a nehezebb, hámos típusú egyedeket helyezték előtérbe. Kifejezetten nagy rámájú, tömeges kocsiló, színe pej, sötétpej vagy fekete, általában kevés jeggyel.

Angol félvér jellegű, magyar lófajta
A Nóniusz bemutatása
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/lo/fajta4.htm

A fajta bölcsője Mezőhegyes volt. Az 1810-es évek elejére egyértelművé vált, hogy katonai hátas lovat az ország nagy ménesei tenyészteni képesek, de katonai hámos lónak alkalmas típus nem állt rendelkezésre. 1816-ban, főleg arab és spanyol-nápolyi típushoz sorolható kancákon megkezdi tenyészműködését egy normandiai Nóniusz nevű mén. Apja angol félvér, apai nagyapja angol telivér, anyja egy normandiai kanca, angol telivér unoka.

A Nóniusz bemutatása
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209