Lófajták > Magyar hidegvérű > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Magyar hidegvérű > 6 weboldal. Kategória leírása: A Magyar hidegvérű lófajta bemutatása.
Szponzorált linkek
Magyar hidegvérű - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_hidegv%C3%A9r%C5%B1

A magyar hidegvérű a Magyarországon törvényileg védett lófajták közé tartozik. A hidegvérű ló erősen eltér melegvérű társaitól. Erősebb a csontozata, nagyobb az izomtömege, lassabb a mozgása; egészében hidegebb, hűvösebb a vérmérséklete. Hidegvérű lovak valószínűleg már a honfoglalás korában is éltek a Kárpát-medencében, de nagyobb mértékű elterjedésük az 1880-as évekre tehető, s először a Dunántúlra volt jellemző. A magyar hidegvérű lovat kizárólag munkalónak tenyésztették. Így alakult ki a nagy testtömegű, de szilárd szervezetű, mozgékony, hosszabb távra is jól ügető magyar hidegvérű fajta. Jóindulatú, barátkozó természetű, tanulékony.

Magyar hidegvérű - Wikipédia
Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület
http://www.mllsz.hu/hidegveru/

A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület hivatalos honlapja. Az Egyesület célja a magyar hidegvérű fajtát tenyésztők összefogása, egyesítése, valamint szakmai tevékenységük támogatása és megszervezése; továbbá a fajta fenntartása, nemesítése, törzskönyvi nyilvántartása, tenyésztési és használati értékeinek megőrzése, lehetőség szerint fokozása. Magyar hidegvérű és muraközi ló bemutatása, fajtaismertető.

Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület
Magyar Hidegvérű
http://www.hidegverulo.hu/

A Magyar Hidegvérű- Információs Oldal és Adatbázis hiánypótlóként készült a hidegvérű lovak kedvelői számára. z oldal célja, hogy felhívja a figyelmet a fajtában rejlő lehetőségekre, illetve az adatbázis jóvoltából testközelbe hozza a Magyarországon fedező méneket.

Magyar Hidegvérű
A muraközi ló története
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/mutakozi-lofajta ...

A muraközi egy közepes méretű igásló. Szelíd, energikus és készséges. A fajtát Magyarország déli részén, a Mura folyó vidékén tenyésztették ki. A muraközi ló híres arról, hogy sokáig bírja viszonylag kis mennyiségű táplálékkal is.A lovak hamar felnőnek és a munkabírásuk már fiatal korukban is nagyobb, mint a legtöbb igáslóé.

A muraközi ló története
A Magyar hidegvérű
http://www.lovasok.hu/index.php?i=8921

Magyarországra nagy számban importáltak be hidegvérű lovakat főként Ausztriából, főként Vas és Zala megyébe. A századfordulóra két fajtatípus alakult ki. Az egyik helyen melegvérű lovakat kereszteztek Nórival, a másik helyen más hidegvérűekkel. Végül jobban a nehezebb típusú terjedt el. Az állomány vegyes lett a keresztezések végett.

A Magyar hidegvérű
Hidegvérű lovak
http://hidegverulovak.hu/magyar-hidegveru-a-sokhasznu-munkatars.html

Magyar hidegvérű - a sokhasznú munkatárs. A magyar hidegvérűt önálló fajtaként csak 1954-ben ismerték el, de kitenyésztésének története a XIX. századig nyúlik vissza. A magyar hidegvérű a parasztgazdaságok feltétlen munkakészségű, még különösebb szakértelmet sem igénylő, megbízható munkalova.

Hidegvérű lovak
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209