Lófajták > Lipicai ló > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Lipicai ló > 5 weboldal. Kategória leírása: A Lipicai ló, nemzeti kinccsé nyilvánított magyar lófajta.
Szponzorált linkek
Lipicai ló - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lipicai_l%C3%B3

A lipicai ló Magyarországon a 32/2004. (IV. 19.) OGY határozat értelmében nemzeti kinccsé nyilvánított lófajta. A lipicai ménest a napóleoni háborúk idején kétszer is Magyarországra menekítették, így alakult ki a mezőhegyesi lipicai jellegű állomány. Ezeket a lovakat 1876-ban Alsószombatfára költöztették, majd onnan 1912-ben Bábolnára. Innen kerültek az 1950-es években újra hegyi környezetbe, Szilvásváradra.

Lipicai ló - Wikipédia
A fajta története
http://www.menesgazdasag.hu/hu/lipicai

A lipicai ló mint tradicionális, zárt törzskönyves fajta fenntartásánál kiemelt jelentőségű a hagyomány tisztelet, illetve a jellemző – elsősorban küllemi – értékmérő tulajdonságok a kialakult geneológiai vonalak és kancacsaládok megőrzése továbbvitele.

A fajta története
Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete
http://www.lipicailo.hu/

A Lipicai lófajta múltbeli és jelenlegi tenyészetekének megőrzése, magasabb követelményeknek is megfelelő, elsősorben a fogathajtó és díjlovaglósportág számára, alkalmas, de esetleg a lovassport más ágában (távlovaglás) is eredményesen használható nemes, elegáns, a klasszikus barokk küllem jegyeit magánviselő fajta tenyésztése, amely megfelel a L. I. F. (Nemzetközi Lipicai Szövetség) előírásainak is.

Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete
Magyar lófajták: Lipicai
http://www.lovasok.hu/index.php?i=8887

A Lipicai ló melegvérű és már a XVI. századtól létezik. Lipicai lovakkal a leginkább a Bécsi Spanyoliskolában találkozhatunk. Tenyésztése nemcsak nálunk, Magyarországon folyik, hanem máshol is, ahol saját típusok alakultak ki a Lipicain belül. A Lipicai lovakat főként a királyi udvarnak szánták.

Magyar lófajták: Lipicai
Lipicai
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/lipicai/2125/

A lipicai lovat több mint 400 éve tenyésztették ki, 8 mén közreműködésével, melyek mindegyike egy-egy ma is elismert vérvonalat alapított. Jellemzője a közepes méret, félkos fej, magasan illesztett, ívelt, izmos nyak, kissé elmosódott mar, erős far, s a kissé meredek lábszerkezet.

Lipicai
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209