Lófajták > Kisbéri félvér > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Kisbéri félvér > 4 weboldal. Kategória leírása: A kisbéri félvér egyike őshonos lófajtáinknak.
Szponzorált linkek
Kisbéri félvér - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kisb%C3%A9ri_f%C3%A9lv%C3%A9r

A kisbéri félvér egyike őshonos lófajtáinknak. A 18-19. században Magyarország előkelő helyet foglalt el a Monarchián belül a lótenyésztés területén. Ez volt az az idő, amikor a katonaságnak egyre több lóra volt szüksége. Ez vezetett oda, hogy 1853-ban gróf Batthyány Kázmér elkobzott kisbéri birtokán egy 300 kancából álló ménest állítottak fel. Eredetileg angol telivéreket akartak tenyészteni, de ennyi angol telivér kanca beszerzését nem tette lehetővé a Monarchia anyagi helyzete. Ezért csak néhány angol telivért szereztek be, az állomány többi részét vegyes fajtájú, de gondosan válogatott kancákkal töltötték fel.

Kisbéri félvér - Wikipédia
Származás, küllem
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/lo/fajta5.htm

A fajta a Kisbér nevű helységről kapta a nevét, ahol 1853-tól színvonalas lótenyésztés folyt. A ménes megalakulásától a nemesvérű ló tenyésztését volt hivatva szolgálni. Mivel ekkor a kor lova kétségtelenül az angol telivér volt, 1860-ban már nemzetközileg is jelentős számú és főleg minőségű angol telivér gyűlt össze Kisbéren.

Származás, küllem
Fajtabemutató: A kisbéri félvér
http://www.lovaselet.info/fajtabemutatok/a-kisberi-felver.html

2003-ban másfél évszázados múltra tekint vissza a kisbéri félvér fajta, hiszen a kisbéri ménes alapításának éve 1853. Ezt az évfordulót háromnapos rendezvénnyel ünnepelték a fajta tenyésztői és kedvelői szülőföldjén, Kisbéren, július utolsó hétvégéjén (lásd tudósításunkat a Lovasélet szeptemberi számában). E jubileum apropóján mutatjuk be e nagyon szép, nemes, és sokoldalúan használható magyar fajtát.

Fajtabemutató: A kisbéri félvér
A Kisbéri - Félvér
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/a-kisberi---felv ...

Elsősorban hátaslónak való, nemes, elegáns megjelenésű, szilárd szervezetű, többnyire élénk vérmérsékletű, de könnyen kezelhető fajta. Könnyű fogatos használatra, gyors fogatokba kiválóan alkalmas.

A Kisbéri - Félvér
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209