Lófajták > Hucul > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Hucul > 4 weboldal. Kategória leírása: Hucul kistestű, szívós ló, a Kárpátok pónijának is nevezik.
Szponzorált linkek
Hucul ló - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hucul_l%C3%B3

A hucul ló a huculok mindenes, kistestű lova, melyet a Kárpátok pónijának is tekintenek. Ez az erős lófajta rendkívül szívós és ellenálló. A fajta másik neve a kárpáti póni, huculska, hutsul, huţul, huţan vagy huzul hucule, huzule. A hucul lovak általában nyugodtak, lovaglásra, illetve kocsihúzásra egyaránt használhatók az egyébként megközelíthetetlen, erdős területeken. Színük pej, fekete, fakó és egérfakó.

Hucul ló - Wikipédia
Magyar Hucul ménes - lovas bemutató (video)
http://www.youtube.com/watch?v=e4uNrkH2YGw

Magyar Gábor Hucul ménesének lovas bemutatója. 2010. Márciusában a Hungexpon, Dr. Magyar Gábor egy rövidebb műsor keretében mutatta be családja segítségével a Magyar-Hucul ménesét. Ez egy kis klipszerű összefoglaló a lovas bemutatóról.

Magyar Hucul ménes - lovas bemutató (video)
Magyar Hucul Ménes
http://magyarhuculmenes.hu/

Szeretettel köszöntjük az Olvasót a Magyar Hucul Ménes oldalán. Weblapunkkal szeretnénk segíteni Önnek, hogy jobban megismerhesse a hucul fajtát, mely mára nemzeti örökségünk részévé vált. Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy a fajtát népszerűsítsük, jó tulajdonságit és páratlan intelligenciáját megismertessük mindenkivel. Dr. Magyar Gábor ménese.

Magyar Hucul Ménes
Jósvafői Hucul ménes
http://www.huculmenes.hu/huculmenes/

A II. világháború után hucul fajta tenyésztésével Magyarországon senki sem foglalkozott. A hetvenes évektől Dr. Anghy Csaba a Fővárosi Állat-és Növénykert igazgatója, gyűjtötte össze a még megtalálható tisztavérű hucul lovakat. Ez a 10 kancából álló gyűjtemény, került az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósághoz 1986-ban, azóta a kezdetben meglévő, összegyűjtött állományra és több külföldről vásárolt tisztavérű egyedre támaszkodva indult el újra a fajta hazai tenyésztése. A kancák és a csikók egy része a Jósvafőtől északra mintegy 1,5 km-re található Gergés-lápai rideg ménesben van elhelyezve. A lovak egész évben szabadon járják a mintegy 200 hektáros fennsíki jellegű legelőterületet, az éjszakát egy oldalról nyitott karámépületben töltik.

Jósvafői Hucul ménes
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209