Lófajták > Furioso - North Star, Mezőhegyesi félvér > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Furioso - North Star, Mezőhegyesi félvér > 6 weboldal. Kategória leírása: Furioso - North Star, ismertebb nevén: Mezőhegyesi félvér.
Szponzorált linkek
Furioso-north star - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Furioso-north_star

A furioso-north star vagy ismertebb nevén mezőhegyesi félvér Magyarországon kitenyésztett, a 32/2004. (IV. 19.) OGY határozat értelmében nemzeti kinccsé nyilvánított lófajta. 1841-ben egy igen eredményesen versenyző, jó örökítőképességű mén, Furioso került a mezőhegyesi ménesbe gróf Károlyi György méneséből. Furioso pej színű, nagyon szép angol telivér volt, kissé robusztusabb fajtatársainál, és magas genetikai értékkel bírt, ezért bevonták az akkor alakuló, katonai igényeknek megfelelő angol félvér kialakításába.

Furioso-north star - Wikipédia
Furioso - North Star Lótenyésztő Országos Egyesület
http://www.furiosonorthstar.hu/

Furioso - North Star Lótenyésztő Országos Egyesület honlapja. A furioso - north star lófajta tenyésztését összefogó és segítő, a fajta fenntartásával megbízott közösség 1989 - ben alakult meg.

Furioso - North Star Lótenyésztő Országos Egyesület
Mezőhegyesi félvér
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/lo/fajta2.htm

Az 1785-ben alapított mezőhegyesi ménesben kialakult fajta. A fajta kialakulása 1841-től veszi kezdetét, amikor a 3. és a 8. számú pej ménes kancáit a Furioso nevű pej angol telivér ménnel kezdik fedeztetni. Két mén ivadéka alapított geneológiai vonalat ménesben. Mezőhegyesre került 1852-ben a North Star nevű szintén angol telivér mén, amelyik 6 éven át fedezi a pej ménes főleg angol hátterű kancáit. Geneológiai vonalat a North Star IV. és a North Star VI. törzsmének alkottak.

Mezőhegyesi félvér
Örkényi Furioso - North Star tenyészet
http://www.orkenyifurioso.eoldal.hu/

A honlap az örkényi Furioso- North star lótenyészet és lovastanya bemutatását szolgálja. Örkény Pest megye déli részén, a Kiskunság északi csücskében, Budapesttől 50 km-re az M5 autópálya mellett található. Elsősorban a Furioso - North Star (másnéven: mezőhegyesi félvér) fajta tenyésztését tűztük ki célul.

Örkényi Furioso - North Star tenyészet
Furioso Tenyészet Balatonkeresztúr
http://furiosonorthstar.com/

Az oldal a balatonkeresztúri Furioso tenyészet életével és mindennapjaival foglalkozik. Első kancánk, Rubint kiváló hátas- és fogatló, akinek idáig 3 csikója született nálunk. Legidősebb Rivális, aki jelenleg versenyre készül, emellett fedezőménként is szolgálatot teljesít. Rubint a tradicionális magyar Furioso-North Star fajtába tartozik, így az állomány bővítése során erre a fajtára koncentráltunk, remélve hogy Rubinthoz hasonló lovakat találunk.

Furioso Tenyészet Balatonkeresztúr
Furioso - North star - Mezőhegyesi félvér
http://www.lovasok.hu/index.php?i=418

Tudtátok, hogy a Furioso és a North Star elnevezés az alapító lovak nevei voltak? Magyar fajta, a XIX. századból ered. Kialakulását pontosabban az 1841-es évekre tehetjük. A Mezőhegyesi félvér megnevezése azért van, mert a ménese Mezőhegyesen volt.

Furioso - North star - Mezőhegyesi félvér
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209