Lófajták > Arab telivér > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Arab telivér > 5 weboldal. Kategória leírása: Az Arab telivér alapítója a világ lófajtáinak.
Szponzorált linkek
Arab telivér - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Arab_teliv%C3%A9r

Az Arab telivér egyike a legrégebben tenyésztett és legfontosabb lófajtáknak, alapítója a világ lófajtáinak. Az angol telivér kialakulásában kiemelkedő szerepet játszott. Az Arab-félsziget a hazája, már időszámításunk előtt 2500 évvel létezett ez a fajta. A hadászatban nagy szerepet játszottak mozgékonyságuk és igénytelen természetük miatt. Az egymással folyton viszálykodó arab törzsek sikereiket főként lovaiknak köszönhették, sokszor a túlélésüket is. A beduin törzsek kitűntek lovaik jó képességeivel. A lónemesítést a mohamedán vallás is erősítette, Mohamed kancái voltak a leghíresebb kancacsaládok ősei.

Arab telivér - Wikipédia
waho.org
http://www.waho.org/

Arab Lovakat Tenyésztők Nemzetközi Szövetségének hivatalos honlapja (WAHO-World Arabian Horse Organisation)

waho.org
Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete
http://arablo.hu/

Magyarországi Arablótenyésztők Egyesületének weboldala. Hírek, aktualitások, ménlista, eladó lovak, egyesületi információk.

Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete
Arab telivér
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/arab-teliver/2164/

Az arab telivér ma elsősorban hobbiló, de tenyésztik versenylóként is, és egyes országokban (például Lengyelország) ma is versenyeznek arabok a galoppon. Az arab telivér a legrégebbi lófajtának tekinthető, kialakulásának kezdete i.e. 3000-től számítható.

Arab telivér
Az Arab telivér
http://www.lovasok.hu/index.php?i=5001

A legrégibb kultúrfajták egyike, és a legfontosabb alapítója a világ lófajtáinak. Hatalmas szerepe volt az Angol telivér kialakulásában. Ezt a fajtát még időszámításunk előtt tenyésztették ki. Az Arab-félsziget a hazája. Az egyik legszebb lófajta (bár mindenkinek más az ízlése, így mindenki mást gondol erről), mely ugyanakkor hibátlan lófajta.

Az Arab telivér
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209