Lófajták > Appaloosa > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Appaloosa > 5 weboldal. Kategória leírása: Appaloosa, az indiánok lova: érdekes foltos (pöttyös) félvér ló.
Szponzorált linkek
Appaloosa - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Appaloosa

Az Appaloosa egy félvér ló, nevét a Palouse folyó nevéről kapta. Olaszországból spanyol közvetítéssel került Amerikába. Tulajdonságai közül a legjellemzőbb és a tenyésztés szempontjából a legfontosabb különleges színe. A spanyol hódítók lovait a XVIII. század közepén az amerikai Nez Percé indiánok elhurcolták és faluikban tenyésztették tovább. Napjainkban az Appaloosa tenyésztését a cree indiánok végzik az Egyesült Államok és Kanada nyugati részén. Albertában a fajtának nagy hagyományai vannak.

Appaloosa - Wikipédia
A foltos (pöttyös) lovak
http://www.lovaselet.info/fajtabemutatok/appaloosa.html

A foltos (pöttyös) lovak Krisztus előtt a 6. évszázadban jelentek meg először a kínai ábrázolásokon. Mexikóba valószínűleg Spanyolországból teherhajókon jutottak el a 17. században. Amerikai elterjesztésüket a Nez Perce indiánoknak köszönhetik. A Nez Perce-ek színes lovaikat úgy tenyésztették, hogy képesek legyenek elviselni a zordon hegyi utakat. A Nez Perce-ek voltak a célvonalas lóversenyek alapítói (a száz yardos távtól a 12 mérföldesig).

A foltos (pöttyös) lovak
Nevezhetnénk "dalmata-lónak" is
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/appaloosa-lovak/ ...

evezhetnénk "dalmata-lónak" is. Az Appaloosa lovak feltűnő szőrzetének mintája hamar megragadja az emberek tekintetét. Származási helye: Észak-Amerika. A spanyolok az 1500-as években vitték be a lovakat Mexikóba, de foltos lovakat már a barlangrajzok is ábrázoltak.

Nevezhetnénk "dalmata-lónak" is
Appaloosa - Colorado Ranger Horse
http://www.lovasok.hu/index.php?i=4990

A XVIII. században Oregon államban alakult ki. Ez a fajta tulajdonképpen az indiánoknak köszönhető. A párductarka szín egyidejű a lóval. A fajta elnevezése a Palouse folyótól ered. Első nevét is így kapta. Az első fehér telepesek hívták "Palouse-lónak". Az Appaloosa tulajdonképpen a Palouse-ló eltorzult elnevezése.

Appaloosa - Colorado Ranger Horse
Appaloosa videó
http://www.videocentrum.hu/appaloosa/az-indianok-lova-video_215bde671.html

Mindenkinek aki szereti ezt a gyönyörü lófajtát! Appaloosa videó - Az indiánok lova.

Appaloosa videó
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209