Lófajták > Al Khamsa ló > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lófajták > Al Khamsa ló > 5 weboldal. Kategória leírása: Az Al Khamsa az arab telivér egyik változata, egy sivatagi gyöngyszem.
Szponzorált linkek
Al Khamsa - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Al_Khamsa

Az Al Khamsa az arab telivér egyik változata, valójában a beduin vérvonalú arab lovakat hívják így. A név egy arab szóból ered, jelentése: az öt. Az Al Khamsa Mohamed próféta kedvenc lova volt. A monda szerint a kancája 3 napig bírta víz nélkül kitartással és erővel. Majd a kancát felszabadította - ez egy hűségteszt volt, mivel a kancát elengedte arra számított, hogy az elszalad víz után kutatva. Mohamed 100 kancával játszotta el ezt a hűségtesztet, abból pedig csak 5 fordult vissza, mikor Mohamed hívta őket. Ezért kapta az "öt" nevet.

Al Khamsa - Wikipédia
Al Khamsa weboldal
http://alkhamsa.org/

Al Khamsa non-profit szervezet weboldala, a lelkes társaság célja a fajta megóvása, megismertetése.

Al Khamsa weboldal
A ritka sivatagi gyöngyszem
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lofajtak-lotenyesztes/al-khamsa-sivata ...

Az 1700-as évekre már minden lótenyésztő felismerte az arab telivérek kiválóságát és egyre többen kezdték el ezeket a pompás állatokat tenyészteni. A beduin vér több erőt, gyorsaságot, tűrőképességet, engedelmességet és szépséget adott az őshonos lófajták jellemvonásaihoz. Bár mindenik Al Khamsa telivér őse a beduinok által kitenyésztett arab ménektől származik, ezek a lovak számtalan helyről és különböző századokban érkeztek az Újvilágba. A beduinok lovaik eredetét és vérvonalát szájhagyomány útján tartották számon és adták tovább évszázadokon át.

A ritka sivatagi gyöngyszem
Al Khamsa képek
http://www.lovasok.hu/index.php?i=14953

Az "Al Khamsa" egy arab szó, a Beduin vérvonalú arab lovakra mondják. Nagyjából "az ötöt" jelent.

Al Khamsa képek
Az Al Khamsa legendája
http://www.lovak-lovasok.hu/lovas-magazin/lofajtak/al-khamsa

Az Al Khamsa legendája Mohamed próféta öt kedvenc lovára utal. Ezek a bátor és hűséges kancák váltak ismertté "az ötként", és a Kehilan, Seglawi, Abeyan, Hamdani, valamint Hadban nevet kapták.

Az Al Khamsa legendája
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209