Lóbetegségek, sérülések > Ló, lovak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lóbetegségek, sérülések > 10 weboldal. Kategória leírása: Lóbetegségek, sérülések ismertetése, leírása, megelőzése, gyógyítása.
Szponzorált linkek
Praxis
http://www.lovaselet.info/praxis/praxis/

lovasélet.info - Praxis: Egészségügyi, egészségvédelmi, lovak betegségeivel foglalkozó rovat.

Praxis
Dr. Háziállat
http://www.haziallat.hu/dr-haziallat/nagyemlos/84/

Az alábbi oldalakon a haziallat.hu szakemberei válaszolnak olvasóink kérdéseire. Kérdezés előtt kérjük, bizonyosodj meg, hogy a kérdés és a hozzá tartozó válasz még nem olvasható az oldalon. Ne feledd, hogy az online tanácsadás nem minden esetben helyettesíti a személyes konzultációt! Sürgős esetben kérjük azonnal fordulj állatorvoshoz, szakemberhez!

Dr. Háziállat
Lóbetegségek A-tól Z-ig
http://www.lovak-lovasok.hu/lovas-magazin/loapolas-es-egeszseg/lobetegsegek- ...

Lóbetegségek A-tól Z-ig: a savós patairha-gyulladás és a sántaság ... A következőkben ismertetjük azokat a lóbetegségeket, amelyekkel gyakrabban találkozik a tenyésztő vagy a ló használója.

Lóbetegségek A-tól Z-ig
Galandféreg
http://www.virbac.hu/reszletek_22.html

A galandférgesség világszerte egyre gyakrabban fordul elő lovakban. Eddig úgy gondolták, hogy a galandférgek nem okoznak bélkárosodást vagy megbetegedéseket, azonban újabb tanulmányok szerint olyan súlyos bélelváltozásokat okozhatnak, mint például a bélelzáródás vagy a kólika, amelyek akár elhullással is végződhetnek. Emiatt igen nagy jelentősége van a galandférgekre is kiterjedő féregtelenítésnek.

Galandféreg
Kólika
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/loapolas/lo-kolika/3212/

A kólika igen súlyos betegség, amely rendkívül nagy fájdalmakkal járhat. A ló életét is veszélyeztetheti, ezért ha arra gyanakszol, hogy lovad kólikás, ne késlekedj, sürgősen fordulj állatorvoshoz! A kólika hasi fájdalmakkal, görcsökkel járó gyomorbántalmak összefoglaló neve, egy komoly, életveszélyes betegség. Okozhatja takarmányváltás, rossz minőségű takarmány, rossz kaszálású széna, de akár a húgy-és nemiszervekkel is összefügghet.

Kólika
Fitocavallo: betegség-kereső
http://www.fitocavallo.hu/articles.php?cat_id=1

Üdvözlet Köszöntjük Önt a Fitocavallo gyógynövények oldalán! Honlapunkon gyógynövényeket választhat lova számára. Használja betegség keresőnket, ahol megtalálja a különféle lóbetegségekhez megfelelő gyógynövényeket.

Fitocavallo: betegség-kereső
Ínszalagszakadás
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/loapolas/inszalagszakadas-lovaknal/4240/

A megnyúlt ínszalagok, akárcsak más inakat és izületeket érintő problémák, nagyon komoly sérülésnek számítanak, amelyeket a lehető leghamarabb kezelni kell. A sérülés leggyakoribb oka a túlzott megerőltetés okozta megnyúlás. Edzés közben egy megfeszített ínszalag akár el is pattanhat, ha a körülötte levő izmok nem elég erősek, ahhoz, hogy megtartsák: ha a ló lába megroggyan és a pata túl lapos a lábszár hátsó részén az inak meghúzódhatnak.

Ínszalagszakadás
Sarcoid bőrelváltozás
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/loapolas/sacroid-kezelese-lovaknal/4164/

Lótartók biztosan találkoztak már ezzel a bőrbetegséggel. A sarcoid a bőr hámszövetének egy daganatfajtája, kóros elváltozás. A népi szóhasználatban „szemölcs” néven ismert, de ez a tumorfajta annál összetettebb megjelenési formát mutat.

Sarcoid bőrelváltozás
Szembetegségek
http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/loapolas/lovaknal-fellepo-szem-betegse ...

Számos szemprobléma van, melyektől szenvedhetnek a lovak. Egy részük fizikai sebesülés során alakul ki. Másokat pedig a sebesülés során fellépő fertőzések okozzák. Néhány esetben a lovaknál veleszületett szembetegség is előfordulhat. Természetesen más problémák is felmerülnek, ahogyan a ló öregszik, mint például a szürkehályog. Mindegyik szemproblémát másképp kell kezelni, sérülés esetén a sebet össze kell ölteni, vagy balzsamot kell tenni rá, fertőzés esetén gyógyszeres kezelés ajánlott, a szürkehályog eltávolítására pedig csak műtéttel oldható meg.

Szembetegségek
A ló légzőszervi betegségei
http://www.loeladas.hu/index.php/lovas-cikkek/54-a-lo-legzszervi-betegsegei

A ló légzőszervi betegségei: Orrhurut, orrvérzés, légzacskó gyulladás, gégebénulás, hörgőhurut, mellhártyagyulladás, ló tüdőgyulladás, légmell, tüdővizenyő...

A ló légzőszervi betegségei
Hirdetések
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5209