Híres lovak és lovasok > Ló, lovak - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Híres lovak és lovasok > 11 weboldal. Kategória leírása: Híres magyar és külföldi lovak, lovasok, edzők és legendák a lovassportokban, tenyésztésekben.

lo.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Overdose
Overdose
http://hu.wikipedia.org/wiki/Overdose

Overdose (Nagy-Britannia, Nottinghamshire, 2005. április 2.– ) pej mén, az utóbbi évek legsikeresebb, magyar színekben versenyező Angol telivér lova, pályafutását a szakértők Kincsem – a „csodakanca” – életéhez hasonlítják. 2008 decemberében a világranglista harmadik helyén állt, Európában a legjobb eredményt elérő ló volt. Jelenlegi becsült értéke 5 millió euró, mintegy 1,5 milliárd forint. Tulajdonosa Mikóczy Zoltán szlovákiai magyar üzletember, aki a ló megvásárláskor még nem tudta, milyen kincset talált.

hu.wikipedia.org
Frank T. Hopkins és Hidalgo
Frank T. Hopkins és Hidalgo
http://hu.wikipedia.org/wiki/Frank_T._Hopkins

Frank T. Hopkins (USA, Wyoming, Fort Laramie, 1865– USA. Middle Village, Queens, New York, 1951) a 19. századi vadnyugat jellegzetes hőse, cowboy, postaifutár, lóversenyző. Apja katona volt, anyja egy sziú törzsfőnök leánya. A fiú már 12 éves korától dolgozott az amerikai lovasságnak, mint postafutár, leveleket kézbesített az alakulatok között. Főként terep-, és távlovaglási versenyeken vett részt. Több mint 400 versenyt nyert el Hidalgo nevű lovával. 1890-ben első európán kívüli és nem arab származású versenyzőként megnyerte A tűz óceánja (Ocean of Fire) nevű 3000 mérföldes versenyt Arábiában.

hu.wikipedia.org
Kállai Pál
Kállai Pál
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1llai_P%C3%A1l

Kállai Pál (Budapest, 1933. október 2. – Budapest, 2006. október 13.) magyar versenylovas, sportoló. Egyike a világ legsikeresebb pályafutását megélő zsokéinak. A 60-as években Amerika húsz legjobb és legkeresettebb lovasa közé tartozott. Lovagolt a világ egyik leghíresebb versenyén, a Kentucky Derbyn is 1966-ban.

hu.wikipedia.org
Ruffian (versenyló)
Ruffian (versenyló)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ruffian_%28versenyl%C3%B3%29

Ruffian, egy angol telivér kanca, versenyló, életének 3 éve alatt 1972 és 1975 között minden versenyt megnyert. A 20. század galoppversenyzésének legjobb kancájának tartják. Utolsó versenyén a végsőkig küzdött hatalmas fájdalmak mellett, és csak lábtörése után állt meg.

hu.wikipedia.org
Kincsem
Kincsem
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kincsem

Kincsem (Kisbér, 1874. március 17. – Tápiószentmárton, 1887. március 17.) többszörös díjnyertes magyarországi versenyló, a legyőzhetetlen „csodakanca”. Kincsem karrierje kétéves korában, 1876-ban kezdődött. Trénere az Angliából Magyarországra, Gödre települt Hesp Róbert volt. Akkor még nem sejtették, hogy már a neve is telitalálat, hiszen valóban kincset ért tulajdonosának, sőt az egész nemzetnek is.

hu.wikipedia.org
Híres magyar lovak listája
Híres magyar lovak listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%ADres_magyar_lovak_list%C3%A1ja

A Híres magyar lovak listája azokat a lovakat tartalmazza, amelyek akár a lósportban, akár tenyésztésben vagy más lovas területen Magyarország számára fontosak és híresek lettek.

hu.wikipedia.org
Hírességek arcképcsarnoka
Hírességek arcképcsarnoka
http://www.lovaselet.info/hiressegek-arckepcsarnoka/hiressegek-arckepcsarnoka/

A Hírességek arcképcsarnoka sorozatban híres lovak történeteit gyűjtötték össze.

www.lovaselet.info
Híres lovasok
Híres lovasok
http://www.lovaselet.info/hires-lovasok/hires-lovasok/

Lovasélet magazin portrék: Híres lovasok. Prutkay Zoltán, Makkos Vilmos, Kovács Szilveszter, Túri József, Dallos Gyula...

www.lovaselet.info
Híres magyar edzők, lovak
Híres magyar edzők, lovak
http://www.lovasok.hu/index.php?i=402

Híres magyar edzők, lovasok, lovak: Kincsem, Imperial, Aranyos, Tokio, Kisbér, Sellő, Mr. Spoks, Valencio, Levendula, Kimonó, Gólya, Ibolya II, Ábránd, Pali, Alkotmány, Adogató, Aktion, Alvilág, Higany, Hóvirág, Bársony, Léva..

www.lovasok.hu
Quarter Horse hírességek
Quarter Horse hírességek
http://www.westerninfo.hu/docbar.html

Quarter Horse hírességek: Doc Bar, Dash For Cash, Hollywood Gold, Jessie James, King Fritz, Poco Tivo, Sugar Bars...

www.westerninfo.hu
Dash For Cash
Dash For Cash
http://www.lovaselet.info/fajtabemutatok/dash-for-cash.html

Sokak szerint röviden így lehetne jellemezni Dash For Cash-t: csodálatra méltó versenyló és fenomenális fedezőmén. Három éves karrierje alatt 24 versenyéből huszonegyszer nyert és háromszor második lett. Ő volt az első ló, aki megnyerte a Bajnokok Bajnokságát és két egymást követő évben is világbajnokká avatták. Bár hatalmas versenykarriert futott be, de fedezőménként olyannyira sikeres volt, hogy ez beárnyékolta még óriási versenypályafutását is. Dash For Cash hatása a versenylótenyésztésre vitathatatlan és nem ismert határokat. Dash For Casht 23 éves korában altatták el. Hamvait az "American Quarter Horse Heritage Center & Museum"-nál ásták el Dash For Cash életnagyságú bronz szobra mellé. A szobrot Jim Reno készítette és Anne Marion adományozta a "Bajnokok Bajnokának" emlékére.

www.lovaselet.info
Oldal leírása
lo.wyw.hu: Ló katalógus. Lovakkkal, lófajtákkal, lovas játékokkal és portálokkal foglalkozó weboldal. Igyekeztünk összegyűjteni lovas témakörben, a legjobbnak ítélt weboldalakat.
Gyűjteményünkben 547 válogatott ló, lovak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 547 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 5180